Leuke teksten om in te haken op de feestdagen

door | 6-11-2020 | 0 Reacties

Kadootje om cadeau te geven met feestdagen

Feestdagen zijn ideaal om op in te haken met je content. Van korte berichten op social media tot uitgebreide blogposts en je nieuwsbrief, je kunt er overal iets over schrijven. Wil jij dit keer ook iets schrijven rondom (een van) de feestdagen, maar weet je nog niet goed hoe of wat? Dan krijg je in dit blogartikel inspiratie voor je content rond de feestdagen in december.

Benieuwd welke feestdagen en samenstellingen met feestdagen met en zonder een hoofdletter mogen? Dat lees je in dit uitgebreide blog.

Leuke inhakers voor Sinterklaas

Sinterklaas is een van de eerste feestdagen in december. Je kunt hier al vanaf begin november op inhaken, soms zelfs al eerder. Ik zag in Google Trends dat het woord Sinterklaas al meer wordt gezocht vanaf begin oktober. Als jij hier iets mee kunt is het dus zeker een goed idee om hierop in te haken.

Rond het sinterklaasthema kun je leuke content maken. Van gedichten tot recepten en blogs met inspiratie en tips voor cadeautjes en leuke manieren om Sinterklaas te vieren.

Recepten

Misschien heb jij wel een heel leuk recept voor een pepernotentaart of pepernotencake. Of hele andere lekkere hapjes voor tijdens pakjesavond. Helemaal leuk als je er iets speciaals van kunt maken, zoals glutenvrije hapjes of suikervrije hapjes.

Inspiratie en tips

Verkoop jij speelgoed of andere leuke dingen die cadeau kunnen worden gegeven met Sinterklaas? Dan is het leuk als je een blog schrijft met ‘5 x leuke cadeautips voor Sinterklaas’ of 7 of 10, net hoeveel dingen jij erin kwijt wilt natuurlijk. Als je knutselspullen of andere creatieve dingen verkoopt of in een creatieve hoek zit kun je een blog schrijven met tips of inspiratie voor surprises.

Andere tip- en inspiratieblogs zijn ook altijd leuk om te lezen. Bijvoorbeeld een inspiratieblog met verschillende manieren om pakjesavond te vieren. Als je coach bent bij scheidingen kun je ook een tip-artikel schrijven als ‘tips om Sinterklaas te vieren als je gescheiden bent’.

Gedicht

Een sinterklaasgedicht kun je altijd doen, ook als je geen aanbod of dienst hebt die aansluit op Sinterklaas. Heb je nog tips nodig voor rijmwoorden? Dan kun je kijken in Mick’s Rijmwoordenboek, het rijmwoordenboek op gedichten.nl of het rijmwoordenboek op mijnwoordenboek.nl. Je vult het woord in waarop je wilt rijmen en er komen meteen veel suggesties waar je er vast één tussen vindt die je kunt gebruiken. In 2019 plaatste ik overigens onderstaand gedicht op mijn Facebookpagina.

Letters, woorden en zinnen

Soms weet je niet waar je moet beginnen

Kijk je naar een lege bladzij

De cursor gaat maar niet opzij

De inspiratie wil maar niet komen

Dan zeg ik: ga maar even dromen

Ideeën komen er dan wel

Of wil je dat ik je even bel?

De inspiratie is weer eens weg

Je bent even helemaal van de leg

Je weet niet wat je nu kunt doen

Maar wat vind je nu in je schoen?

Een brainstormsessie bij Woordprikkels

Dat is echt iets voor echte bikkels

Ambitieuze ondernemers zoals jij

Die maken daar tijd voor vrij

Wil jij een uurtje brainstormen

Om weer allerlei ideeën te vormen?

Via Skype gaat dit makkelijk en snel

Want online ben je vaak toch wel

Word jij blij van dit idee?

Mail me vandaag nog, dan denk ik met je mee

Foto Marrit met links de tekst: Contentideeën rondom Kerstmis

Inhaken op kerst

Als Sinterklaas vertrokken is zetten de meeste mensen hun kerstboom al neer. Je kunt dus al begin december leuke blogs schrijven met inspiratie voor de kerstversiering. Bij Kerstmis denk ik meestal aan samen lekker eten, cadeautjes onder de kerstboom, samen de kerstboom versieren. Kijk voor jezelf eens waar jij aan denkt en of je daarover kunt schrijven.

Tips en inspiratie

Denk bij tip- en inspiratieblogs aan onderwerpen als leuke versieringen, trends voor versiering dit jaar. Er schijnen elk jaar weer andere kleuren kerstversiering in te zijn, dus je kunt altijd inhaken op die trends.

Lijstjes met cadeautips zijn ook handig. Ik denk hierbij aan ‘leuke cadeautjes voor hem/haar’ ‘wat leg je onder de kerstboom?’ ‘duurzame kerstcadeaus voor dit jaar’, maar denk ook bij business to business aan kerstpakketten: ‘een leuk kerstpakket samenstellen’, ‘een duurzaam kerstpakket’, ‘kerstpakketten die niet meteen achter in de kast verdwijnen’.

Recepten

Kerst wordt vaak gevierd door samen te gaan eten. De een kiest voor gourmet, de ander voor een 5-gangen diner met luxe gerechten waar veel tijd in is gestoken. Voor beide varianten kun je leuke ideeën en recepten delen. Denk bij de gourmet aan hapjes waar je normaal niet aan zou denken bij de gourmet maar er wel lekker bij zijn. Voor een meergangendiner kun je recepten voor een lekker toetje delen, van makkelijk tot ingewikkeld, maar ook voorgerechten en hoofdgerechten of hapjes voor tussendoor of later op de avond. En wat te denken van de lekkerste kerstbrunch?

Kerstverhaal

Misschien heb jij wel een mooi kerstverhaal geschreven dat je met de wereld wilt delen. Of een variant op het traditionele kerstverhaal met jouw woonplaats, bedrijf of familie in de hoofdrol. Bedenk maar eens hoe het kerstverhaal was geweest als Maria en Jozef in jouw herberg (of B&B) zouden overnachten. En wat te denken van een moderne variant met een elektrische auto in plaats van de ezel en de moderne technologie van tegenwoordig.

Knallend het jaar uit met oud en nieuw

We eindigen het jaar natuurlijk met oud en nieuw. Hoe sluit jij het jaar af? Heb je daar een speciale manier voor? Deel jouw manier eens met anderen in een inspiratieblog. Ook zakelijk kun je het jaar afsluiten, misschien heb je een speciale manier om je zakelijke relaties te bedanken voor het afgelopen jaar, dat kan ook anderen inspireren. Of heb jij een speciale manier om met vrienden terug te blikken op het afgelopen jaar, bijvoorbeeld met een vragenronde of spel?

Recepten

Of je nu oud en nieuw viert met het gezin, familie of een vriendengroep, hapjes komen op gegeven moment wel op tafel. Dus heb jij een origineel recept voor hapjes met oud en nieuw? Deel ze dan eens.

Nieuwjaar en goede voornemens

Met Nieuwjaar is het ook leuk om in te haken op het maken van goede voornemens. Je kunt je eigen voornemens delen, maar ook tips delen om dit keer wel je goede voornemens waar te maken. Misschien ben jij wel een coach die daarbij kan helpen en sluit het mooi aan bij jouw aanbod.

Kom je er na dit blog nog steeds niet uit? Dan brainstorm ik graag een keer met je over ideeën die bij jouw bedrijf en website passen.

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ondernemerslessen uit 2021 en plannen voor 2022 | Woordprikkels - […] Contentinspiratie voor de feestdagen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *