Naar deze inspirerende podcasts rond ondernemen luister ik graag

door | 13-01-2022 | 0 Reacties

Marrit lachend aan telefoon achter bureau

Podcasts zijn helemaal in en er komen nog altijd nieuwe podcasts bij. Ik vind het zelf heerlijk om naar podcasts te luisteren. Soms als ik het huishouden doe en soms tijdens het werk als ik werk doe dat niet veel concentratie vereist. In dit blog deel ik een aantal podcasts met je die ik graag luister.

De meeste podcasts die ik luister zijn van andere ondernemers die tips en voorbeelden delen uit hun dagelijkse werk en een kijkje achter de schermen geven. En regelmatig luister ik ook podcasts waarin de ene ondernemer een andere ondernemer interviewt over het ondernemerschap. Ik vind het altijd heel inspirerend om te horen hoe andere ondernemers het ondernemen en alles wat daarbij komt kijken aanpakken. Daarnaast luister ik ook graag podcasts over selfcare, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Veel van de ondernemers die ik volg doen hier dan ook iets mee of geven veel mindsettips.

Meestal luister ik podcastafleveringen meteen als ze online zijn gekomen, maar soms laat ik de langere afleveringen van drie kwartier of een uur staan voor later. En van de podcasts die ik pas sinds kort volg heb ik nog genoeg afleveringen die ik nog niet geluisterd heb. Soms kies ik ook juist een bepaalde podcast uit omdat ik dan meer zin heb in een rustige stem of een enthousiastere stem.

Podcasts beluisteren

Podcasts kun je op verschillende platformen beluisteren. Zelf gebruik ik hiervoor de Podcast-app op mijn iPhone (Apple podcasts). Veel podcasts worden ook geplaatst op Spotify, SoundCloud en andere diensten. Omdat ik niet weet welke app jij het liefst gebruikt deel ik hieronder alleen de titels van de podcasts die ik graag luister, zodat jij zelf in de zoekbalk op jouw favoriete platform kunt kijken of je hem daar ook kunt luisteren. En kom je er niet uit? Veel ondernemers hebben op hun eigen website de podcasts ook staan en vermelden ook waar je ze kunt beluisteren. Als de naam van de ondernemer niet in de titel van de podcast staat zet ik hem hieronder tussen haakjes achter de naam van de podcast. Dat zoekt toch net wat makkelijker. 😉

Podcasts die ik graag luister

  • Backstage of Business (Kirsten Boersma)
  • De Madelon Rijkers Podcast
  • Dream Brand Podcast (Yvonne Lagewaard)
  • Flow Met Marlou Volkerink
  • Ik help jou online Podcast (Rimke de Groot)
  • Karlijn Kwint Vogelvrij Ondernemen
  • Kim Munnecom PodcaLangenkamp)
  • Nanneke van Drunen Podcast
  • Van Strategie tot Implementatie Podcast (Eline Landgraf)

Niet van alle podcasts uit bovenstaande lijst verschijnen nog regelmatig nieuwe afleveringen, maar ook de oude afleveringen die nog online staan kunnen nog heel waardevol en inspirerend zijn en daarom deel ik ze toch met je. En ik zal als ik nieuwe interessante en inspirerende podcasts ontdek zal ik ze zeker ook toevoegen aan deze lijst, dus kom zeker een keer terug voor nieuwe inspiratie voor podcasts.

Luister jij ook naar podcasts en welke raad jij mij nog aan?

Tekst- en taaltips in je mailbox
Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en handige en leuke  taaltips in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en taaltips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *