Online schrijfcafé voor ondernemers

Ken je dat? Je wilt graag teksten schrijven, maar…

 

O

Je maakt er de tijd niet voor

O

Je wordt afgeleid door je telefoon die steeds meldingen geeft

O

Je ziet uit een ooghoek een wasmand staan en begint eerst maar aan het ene na het andere huishoudelijke klusje

O

Je kind(eren) komen vragen om limonade, koekjes, televisieprogramma’s die ze willen kijken of vragen wat jij doet

Je wilt aan je blog, nieuwsbrief of teksten voor social media werken, maar dan…

….word je afgeleid door je telefoon, je ziet een melding op je scherm, pakt je telefoon, gaat naar de melding, daarna nog even het weer checken, je mail checken, ach en als je dan toch bezig bent kun je ook nog wel even door Facebook of Instagram scrollen. Een half uur later, of misschien zelfs wel een uur later, schrik je op, want je zou nog bezig met je teksten.

De tijd is voorbijgevlogen en je moet nu ook nog de deur uit. Laat die teksten nu maar weer zitten…

Wat nou als er een moment is waarop jij niet zomaar wordt afgeleid door telefoon, huishoudelijke klusjes, kinderen, huisdieren, et cetera? Een moment waarop jij lekker kunt werken aan de content voor je bedrijf? Een moment waarop ook anderen schrijven aan hun teksten.

Voordelen van deelname aan een online schrijfcafé

  

  • Het is online, dus je hebt geen reistijd (en geen reiskosten)
  • Je spreekt met anderen af om te schrijven, dus het is een stok achter de deur om echt aan de slag te gaan met je teksten
  • Je spreekt andere ondernemers, waardoor je je netwerk vergroot
  • Je kunt met anderen brainstormen als je even inspiratieloos bent of vastloopt met je teksten
  • Je kunt mij om schrijf- en taalhulp vragen

Dan is het online schrijfcafé er voor jou!

Tijdens het online schrijfcafé voor ondernemers kun je schrijven aan de teksten voor je bedrijf. Van blogs tot nieuwsbrieven en webpagina’s tot berichten voor social media. Je kiest zelf waaraan je gaat schrijven.

Voor mij is een schrijfcafé een plek of moment om elkaar te ontmoeten én te schrijven. Een café is meestal een plek waar je elkaar ontmoet in een ontspannen sfeer. Die sfeer wil ik dan ook creëren. 

Je kunt je aanmelden voor het schrijfcafé door een e-mail te sturen naar info@woordprikkels.nl of het aanmeldformulier onderaan deze pagina in te vullen. Een paar dagen voor het online schrijfcafé krijg je de link waarmee je kunt inloggen.

Tijdens het schrijfcafé vraag ik eerst aan iedereen waaraan hij of zij gaat schrijven. Na dit korte rondje waarin we elkaar ook leren kennen gaan we met de microfoons op stil schrijven. Na ongeveer een uurtje komen we weer bijeen, dus met de microfoons aan en is er tijd voor een koffiepauze. Als je vastloopt tijdens het schrijven kun je nu ook even brainstormen met de anderen. Na deze pauze gaan we nog een uurtje schrijven en aan het eind komen we nog even bij elkaar en kun je nog eens vragen stellen.

Misschien krijg jij in die paar uurtjes wel de content voor een hele maand klaar. Hoe heerlijk zou dat zijn? Je kunt de rest van de maand de tijd besteden aan werk voor klanten of hebt meer vrije tijd.

Heb jij al zin om mee te schrijven? Kijk dan onderaan deze pagina voor de eerstvolgende datum en meld je aan!

Ervaringen van anderen

Marrit denkt mee over titels en een logische opbouw van de tekst. Ze is intelligent, betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie. Geweldige samenwerking!

Maike Geerts

Blogger

Dank je wel Marrit voor al je goede tips en adviezen. Heel fijn om een stok achter de deur te hebben en eens heel bewust mijn website onder de loep te nemen.

Anne-Wil

opruimcoach, Anne-Wil Proffesional organizer

Wie ben ik?

Mijn naam is Marrit Postma en ik ben tekstcorrector, eindredacteur en vooral een taalliefhebber. Het is mijn missie om ondernemers te helpen met het nog beter maken van hun teksten.

Ik help jou met je schrijfproblemen, haal taalfouten uit je teksten en geef heldere en duidelijke uitleg waarvan je leert hoe je teksten nog aansprekender worden. Ik heb al meerdere ondernemers geholpen met het verbeteren, aanpassen en herschrijven van hun teksten.

Wanneer?

De planning voor 2020 en de eerste maanden van 2021 voor het online schrijfcafé is:

 

 • Woensdag 13 januari van 10.00 tot 12.30 uur
 • Maandag 8 februari van 10.00 tot 12.30 uur
 • Woensdag 17 maart van 10.00 tot 12.30 uur

*Zou  je liever op een ander moment deelnemen, laat dan eens weten op welke dag en tijd jij graag een schrijfcafé zou willen. Als ik de mogelijkheid heb en er genoeg animo is kan ik een extra dag en tijd inplannen. 😉

Jouw investering in het schrijfcafé

Deelname aan een online schrijfcafé kost 15 euro (exclusief 21% btw).

Wil je meerdere keren mee kunnen doen aan het schrijfcafé? Dan kun je ook een strippenkaart nemen voor 3 keer. Dan betaal je 40 euro in plaats van 45 euro exclusief 21% btw.

Je krijgt na aanmelding per e-mail een factuur om te betalen.

Tip: combineer deelname aan het schrijfcafé met een strippenkaart voor tekstcorrectie en ik controleer na het schrijfcafé je tekst zodat jij hem foutloos kunt publiceren!

 

Schrijf je nu in voor het schrijfcafé

Geel vraagteken

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Je krijgt na aanmelding een e-mail met factuur om te betalen.

Hoe doe ik mee aan het online schrijfcafé?

Na aanmelding en betaling krijg je van mij een link waarop je kunt klikken op de dag van het schrijfcafé. Met deze link kom je in de online omgeving van Zoom waar we elkaar kunnen zien en horen.

Hoe lang duurt een online schrijfcafé?

De eerste online schrijfcafé’s zijn van 10.00 tot 12.30 uur en duren dus 2,5 uur. Hierin zitten 2 uren aan schrijftijd en van tevoren, tussendoor en achteraf tijd om te brainstormen en netwerken.

Zijn er al meer datums bekend?

Kun je niet op de datums die op deze pagina staan, maar zou je wel graag willen meedoen? Dan kun je mij ook mailen voor de andere data die ik al op de planning heb staan. Je mag ook dagen en tijden doorgeven waarop jij graag zou meedoen aan een schrijfcafé, dan kijk ik of er een mogelijkheid is op een andere dag of tijd.

 

Pin It on Pinterest