Online schrijfcafé voor ondernemers

Ken je dat? Je wilt graag de teksten voor je blogs schrijven maar…

 

O

Je maakt er de tijd niet voor

O

Je wordt afgeleid door je telefoon die steeds meldingen geeft

O

Je ziet uit een ooghoek een wasmand staan en begint eerst maar aan het ene na het andere huishoudelijke klusje

O

Je kind(eren) komen vragen om limonade, koekjes, televisieprogramma’s die ze willen kijken of vragen wat jij doet

Je wilt aan je blog, nieuwsbrief of teksten voor social media werken, maar dan…

Word je afgeleid door je telefoon, je ziet een melding op je scherm, pakt je telefoon, gaat naar de melding, daarna nog even het weer checken, je mail checken, ach en als je dan toch bezig bent kun je ook nog wel even door Facebook of Instagram scrollen. Een half uur later, of misschien zelfs wel een uur later, schrik je op, want je zou nog bezig met je teksten.

De tijd is voorbijgevlogen en je moet nu ook nog de deur uit. Laat die teksten nu maar weer zitten…

Je zit achter je laptop te werken, maar dan komt een van je kinderen de kamer waar jij werkt ingelopen. Hij kan niet slapen, wil een koekje of misschien nog wel meer. Je bent weer een uur zoet met het vermaken van je kinderen, want na de eerste kwam de andere natuurlijk ook nog even iets vragen. Na dat uur ben je zo afgeleid dat je echt niet meer met je teksten bezig wil. Je legt je er maar bij neer dat het weer niet gelukt is en sluit de laptop af.

Wat nou als er een moment is waarop jij niet zomaar wordt afgeleid door telefoon, huishoudelijke klusjes, kinderen, huisdieren, et cetera? Een moment waarop jij lekker kunt werken aan de content voor je bedrijf? Een moment waarop ook anderen schrijven aan hun teksten.

Voordelen van deelname aan een online schrijfcafé

  

  • Het is online, dus je hebt geen reistijd (en reiskosten)
  • Je spreekt met anderen af om te schrijven, dus het is een stok achter de deur om echt aan de slag te gaan met je teksten
  • Je spreekt andere ondernemers, waardoor je je netwerk vergroot
  • Je kunt met anderen brainstormen als je even inspiratieloos bent of vastloopt met je teksten
  • Je kunt mij om schrijf- en taalhulp vragen

Dan is het online schrijfcafé er voor jou!

 Tijdens het online schrijfcafé voor ondernemers kun je schrijven aan de teksten voor je bedrijf. Van blogs tot nieuwsbrieven en webpagina’s tot berichten voor social media. Je kiest zelf waaraan je gaat schrijven.

Voor mij is een schrijfcafé een plek of moment om elkaar te ontmoeten én te schrijven. Een café is meestal een plek waar je elkaar ontmoet in een ontspannen sfeer. Die wil ik dan ook zeker creëren. 

Je kunt je aanmelden voor het schrijfcafé door een e-mail te sturen naar info@woordprikkels.nl. Een paar dagen voor het online schrijfcafé krijg je de link waarmee je kunt inloggen.

Als we dan ingelogd zijn vraag ik eerst aan iedereen waar hij of zij aan gaat schrijven. In dit eerste rondje kun je je ook even voorstellen. Hierna zetten we de microfoon even uit en gaan we een uurtje schrijven. Na dit uurtje houden we een ‘koffiepauze’. Als je p een kantoor zou werken zou je iemand tegenkomen bij de koffiemachine, maar voor koffie of thee zorgen we nu zelf en we spreken elkaar online. Als zzp’er ben je vaak alleen en nu spreek je eens wat anderen. Je kunt nu ook om hulp vragen als je vastloopt tijdens het schrijven of je taalvragen aan mij stellen.

Hierna is er nog een uurtje om te schrijven. Als je al klaar was met je tekst kun je deze ook nog even nalopen of aan andere teksten werken. Bij een blog kun je vaak ngo een nieuwsbrief of berichten voor social media schrijven. Na dit tweede uurtje komen we nog eens bijeen en kun je nog eens vragen stellen of brainstormen. Je kunt ook gegevens uitwisselen om elkaar te blijven volgen en dan ronden we af. 

Misschien krijg jij in die paar uurtjes wel de content voor een hele maand klaar. Hoe heerlijk zou dat zijn? Je kunt de rest van de maand de tijd besteden aan het ‘normale’ werk van je bedrijf.

Heb jij al zin om mee te schrijven? Kijk dan onderaan deze pagina voor de eerstvolgende datum en meld je aan.

Ervaringen van anderen

Marrit denkt mee over titels en een logische opbouw van de tekst. Ze is intelligent, betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie. Geweldige samenwerking!

Maike Geerts

Blogger

Dank je wel Marrit voor al je goede tips en adviezen. Heel fijn om een stok achter de deur te hebben en eens heel bewust mijn website onder de loep te nemen.

Anne-Wil

opruimcoach, Anne-Wil Proffesional organizer

Wie ben ik?

Mijn naam is Marrit Postma en ik ben tekstcorrector, eindredacteur en vooral een taalliefhebber. Het is mijn missie om ondernemers te helpen met het nog beter maken van hun teksten.

Ik help jou met je schrijfproblemen, haal taalfouten uit je teksten en geef heldere en duidelijke uitleg waarvan je leert hoe je teksten nog aansprekender worden. Ik heb al meerdere ondernemers geholpen met het verbeteren, aanpassen en herschrijven van hun teksten.

Wanneer?

De planning voor dit najaar voor het online schrijfcafé is:

 

 • Maandag 23 november van 9.30 tot ongeveer 12.30 uur
 • Woensdag 16 december van 9.30 tot ongeveer 12.30 uur

Kosten

Deelname aan een online schrijfcafé kost 25 euro (exclusief 21% btw).

Combineer je deelname aan het schrijfcafé met de aanschaf van een strippenkaart voor tekstcorrecties? Dan krijg je 5 euro korting op deelname aan het schrijfcafé.

Je krijgt na aanmelding een factuur om te betalen.

 

Schrijf je nu in voor het schrijfcafé

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Je krijgt na aanmelding een factuur van mij om te betalen.

Hoe doe ik mee aan het online schrijfcafé?

Na aanmelding en betaling krijg je van mij een link waarop je kunt klikken op de dag van het schrijfcafé. Met deze link kom je in de online omgeving van Zoom waar we elkaar kunnen zien en horen.

Hoe lang duurt een online schrijfcafé?

De eerste online schrijfcafé’s zijn van 9.30 tot 12.30 uur en duren dus 3 uur. Hierin zitten 2 uren aan schrijftijd en van tevoren, tussendoor en achteraf tijd om te brainstormen en netwerken.

Zijn er al meer datums bekend?

Kun je niet op de datums die op deze pagina staan, maar zou je wel graag willen meedoen? Dan kun je mij ook mailen voor de andere data die ik al op de planning heb staan.

 

Pin It on Pinterest