Tijd voor Tekst!

Stap voor stap je website weer op orde!

30 maart – 3 mei

Heb jij je websiteteksten al jaren geleden geschreven? En weet je eigenlijk stiekem niet eens meer wat er eigenlijk op sommige pagina’s van je website staat? Dan is het nu tijd om de teksten op je website na te lopen.

  • Kloppen de teksten nog wel met hoe jij je nu voelt?
  • Doe je nog steeds hetzelfde als op je site staat?
  • Zijn er dingen veranderd die je niet hebt aangepast op je website, bijvoorbeeld jaartallen, leeftijden, agenda-items uit het verleden?

Vaak is je website weer eens nalopen iets wat onderaan op je to-do lijstje staat. Het werken voor en met klanten staat vaak op nummer 1. En daarna is het zaak om nieuwe klanten te krijgen, zo snel mogelijk. Een website bijwerken is dan vaak iets wat op de lange termijn pas aan de beurt komt. Terwijl je website juist in de toekomst ook voor nieuwe klanten kan zorgen, zonder dat je er dan nog veel werk en tijd in hoeft te steken.

Daarom heb ik de gratis challenge Tijd voor Tekst! gemaakt. In 5 weken gaan we de pagina’s op je website nalopen. In kleine stapjes, zodat het geen groot project is en je elke week maar een uur of twee bezig bent. Je houdt dus genoeg tijd over om ook nog met en voor klanten te werken. Maar als dit een rustige periode is kun je ook meer tijd steken in je website.

Wat gaan we doen?

Elke week lopen we 1 of meer pagina’s op je website na. Je kijkt of de tekst nog goed voelt voor jou, wat je er eventueel aan kunt veranderen en je gaat aanpassen als je iets wilt veranderen.

  • Je krijgt per mail de tips en inspiratie
  • Er is een facebookgroep waar we elkaar feedback geven en je je vragen kunt stellen.
  • Elke maandag krijg je een mail met de tips voor het deel van je website wat we die week aanpakken.
  • Elke donderdag krijg je een mail met inspiratie voor andere teksten van je marketing, denk hierbij aan social media, blogs en nieuwsbrieven.
  • Ik zal regelmatig vragen verzamelen en beantwoorden.

In de Facebookgroep zijn we elkaars stok achter de deur en motiveren we elkaar om aan de slag te gaan. Want als je ziet dat anderen meedoen, wil je zelf ook aan de slag en niet ‘achter gaan lopen’.

Niet nalopen, maar schrijven?

Ook als je nog nieuwe teksten voor je website wilt schrijven kun je meedoen. Als je aanvullende vragen hebt omdat je nieuwe teksten schrijft kun je die ook stellen in de Facebookgroep. De tips die ik geef zullen een goede basis zijn om een nieuwe tekst te kunnen schrijven. Daarnaast kun je bij de anderen zien hoe zij hun teksten hebben en aanpassen. Zo heb je meteen voorbeelden als je niet weet hoe je verder moet gaan.

We starten op 30 maart, maar je kunt je nog tot 6 april aanmelden. De eerste week is nog prima in te halen en je kunt in de laatste week nog extra dingen doen als je een week minder tijd had om mee te doen of meer pagina’s hebt dan we hebben behandeld.

Tot en met 3 mei deel ik in de Facebookgroep en per mail tips en inspiratie. Daarna zal de groep nog een tijdje openblijven, zodat je als je langer nodig hebt nog bij de informatie kunt en mij nog vragen kunt stellen.

Schrijf je hier in!

Wie ben ik?

Mijn naam is Marrit Postma en ik ben tekstcorrector, eindredacteur en vooral een taalliefhebber. Het is mijn missie om ondernemers te helpen met het nog beter maken van hun teksten. Ik help jou met je schrijfproblemen, haal taalfouten uit je teksten en geef heldere en duidelijke uitleg waarvan je leert hoe je teksten nog aansprekender worden. Ik heb al meerdere ondernemers geholpen met het verbeteren, aanpassen en herschrijven van hun teksten.