Online workshop

Workshop ‘Maak je afbeeldingen zichtbaar voor iedereen’
 

 

  • Heb je het vakje ‘alt-tekst’ weleens zien staan wanneer je een afbeelding toevoegt op je website?

  • Gebruik jij dat vakje dan ook om er iets in te vullen of doe je er nog niets mee?

    Ik hoop dat je hem al invult.

    Want wist je al dat je met de alt-tekst (voluit alternatieve tekst) afbeeldingen zichtbaar kunt maken voor iedereen?

In mijn workshop ‘Maak je afbeeldingen zichtbaar voor iedereen’ vertel ik je hier meer over. Van het nut van de alt-tekst tot het schrijven van een goede alt-tekst en concrete voorbeelden. 

Ik deel mijn scherm met je om te laten zien hoe en waar je de alt-tekst invult, niet alleen op de website, maar juist ook op social media als Facebook en LinkedIn.

Het is belangrijk om je website en berichten op social media toegankelijk te maken. Je wilt immers niemand buitensluiten en iedereen moet kunnen meedoen.

Als jij weet hoe je je berichten toegankelijker kunt maken voor een grotere groep mensen kun jij ervoor zorgen dat meer mensen makkelijk mee kunnen doen en ook mee kunnen praten.

Een mooi voorbeeld van een bedrijf waarbij je niet meteen denkt aan toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden is een autoverhuurder.

Je denkt vast “blinden en slechtzienden mogen of kunnen geen autorijden, dus waarom zou een autoverhuurder een toegankelijke website moeten hebben?” Terwijl blinden en slechtzienden vaak wel een auto kunnen huren voor iemand anders.

Denk maar aan een slechtziende of blinde secretaresse die voor haar baas een auto moet regelen, een slechtziende moeder die meehelpt op de basisschool van haar kinderen en een bus moet regelen voor een schoolreisje of iemand die voor de vriendengroep het vervoer regelt voor een dagje of weekend weg.

Zelf ben ik slechtziend. Ik zie nog zo’n 30 % en kan plaatjes nog net zien, maar vaak zie ik alsnog niet goed wat erop staat. Ook afbeeldingen met veel tekst kan ik niet goed lezen. Ik lees veel berichten op social media en websites met VoiceOver op mijn telefoon of een schermlezer op mijn laptop zodat alles wordt voorgelezen. Dankzij goede omschrijvingen van afbeeldingen krijg ik ook mee wat er op plaatjes staat.

Eerdere deelnemers ervaarden deze workshop al als nuttig en leerzaam

 

Zeer heldere uitleg

Dankzij deze workshop ben ik mij veel meer bewust van de reden waarom er ALT teksten zijn. Het is heel belangrijk om ze goed in te vullen en niet om beter gevonden te worden door Google, maar om niemand uit te sluiten! Marrit geeft zeer heldere uitleg en na het volgen van de workshop weet je precies hoe, waar en welke ALT teksten je zou moeten plaatsen.

Patricia Zoer

Leerzaam en een eyeopener!

Leerzaam en eyeopener over ALT-tekst. Tot op dit moment niet gebruikt, nu had ik ook geen flauw idee wat daar dan moest komen staan ????. Met de workshop van Marrit snap ik nu wat de tekst is en wat het voor jouw website doet. Maar vooral voor ‘die specifieke lezer’. Heb je ook geen idee of hulp nodig? Schuif dan zeker aan bij een workshop van Marrit.

Anita Zandstra

Heldere uitleg van Marrit

Als webdesigner was ik al op de hoogte van het nut van alt-teksten op websites. En dan niet alleen voor Google, maar ook voor toegankelijkheid via schermlezers. Maar het was voor mij nieuw om te zien hoe je alt-teksten kan toevoegen op Facebook, Instagram en andere LinkedIn. De heldere uitleg van Marrit maakte het helemaal af.

Margriet Ravensbergen

Nu weet ik ook waarom alt-teksten zo belangrijk zijn!

Ik wist wel dat Alt teksten belangrijk zijn en ik heb zo ook altijd ingevuld. Maar na het volgen van de workshop van Marrit Postma weet ik ook waarom ze zo belangrijk zijn. Ik vind het ineens ook veel leuker om ze in te vullen en om de juiste woorden te zoeken. Wat nieuw voor mij was is de teksten invullen op Facebook en Instagram. Marrit heeft dit heel duidelijk uitgelegd.

Griet Bajlo van Eeckhaut

Voor wie is deze workshop interessant?

 

P

Zzp’ers/ondernemers die hun eigen website vullen met tekst en afbeeldingen en hun eigen marketing doen op social media

P

Websitebeheerders

P

Virtual assistenten die social mediakanalen beheren voor anderen en hun eigen marketing doen

P

Communicatieprofessionals en marketeers (zelfstandig of werkzaam in een groter bedrijf)

P

En ook als jij regelmatig afbeeldingen plaatst op social media is deze workshop interessant voor jou.

Praktisch 

De workshop is online via Zoom. Geen reistijd en meteen van achter je eigen computer of telefoon deelnemen. Per workshop zijn er 10 plaatsen beschikbaar.

Eerstvolgende workshop
Kosten: 49,00 euro

Geef bij aanmelding een eigen nieuwsbrief, Facebookpagina of websitepagina op, zodat ik die eventueel kan meenemen tijdens de workshop.

Pin It on Pinterest