Gratis spiekbriefje alt-teksten

Gratis spiekbriefje voor goede alt-teksten bij je afbeeldingen

Ben jij een zelfstandig ondernemer of contentmaker die graag afbeeldingen toevoegt op social media, in nieuwsbrieven en op je website? Dan is het wel zo fijn als iedereen weet wat er op je afbeelding staat. En met iedereen bedoel ik ook de blinde of slechtziende lezer van jouw content.

Om te zorgen dat ook blinden en slechtzienden weten wat er op je afbeeldingen staat vul je je alt-teksten in. Alt-teksten zijn omschrijvingen van afbeeldingen. Naast dat je je blinde of slechtziende medemens een handje helpt is de alt-tekst ook een plek waarmee je beter gevonden kunt worden in zoekmachines: win-win, toch?

In mijn handige spiekbriefje voor een goede alt-tekst lees je wat je wel en niet moet doen met de alt-tekst, zodat ook blinden en slechtzienden meekrijgen wat er op je afbeeldingen staat.

Meld je aan voor mijn mails met tekst-, taal- en toegankelijkheidstips en krijg het spiekbriefje voor alt-teksten cadeau!
Download het spiekbriefje, sla hem op en houd het bij de hand als je afbeeldingen uploadt op je website, in je nieuwsbrief en op social media, zodat ook blinden en slechtzienden én zoekmachines weten wat er op je afbeelding staat.

Download het spiekbriefje en ontdek:

  • Waar je alt-teksten kunt invullen
  • Wat je niet moet doen met je alt-teksten
  • Wat een goede alt-tekst is
  • Vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het schrijven van je alt-tekst
Marrit kijkt naar laptop

Wie schreef dit spiekbriefje?

 

Ik ben Marrit Postma en als tekstcorrector help ik zelfstandig ondernemers door hun teksten te controleren en verbeteren. Als slechtziende ondernemer neem ik ook graag diensten af van andere ondernemers, maar dan moet hun content wel toegankelijk zijn. Daarom help ik ook andere ondernemers en contentmakers met hun content op een simpele manier toegankelijk maken. Want met toegankelijke content zorg je dat iedereen begrijpt wat jij de wereld wilt vertellen.