Over Marrit & Woordprikkels

Jouw hulp bij tekst- en taalvragen

Deze pagina gaat over mij, maar ook over jou, want in mijn leven speelt taal en tekst een grote rol en het kan ook in jouw leven en
jouw bedrijf een grote of kleinere rol spelen.

Ik ben Marrit Postma en woon in Assen met mijn vriend en onze twee zoontjes. Vanaf het moment dat ik kon lezen was ik gek op woorden, zinnen en verhalen. Ik las boeken tijdens het ontbijt, in de auto en voor het slapen gaan.

Zelf verzon ik ook verhalen, maar ik wist toen nog niet dat ik later anderen zou helpen met hun verhalen.

Nu kun je bij mij terecht voor het nakijken, corrigeren en herschrijven van je teksten en het brainstormen en samen schrijven aan teksten voor online en offline gebruik.

Anderen helpen

Vroeger wilde ik dierenartsassistente, onderwijsassistente of begeleidster op een zorgboerderij worden. Ik heb een aantal pogingen gedaan, maar doordat ik slechtziend ben lukte het niet. Ik wilde in ieder geval altijd al anderen helpen, of dat nou was als assistente of begeleider of zoals ik nu als zzp’er andere (vaak vrouwelijke) ondernemers help met hun teksten.

Van taalliefhebber naar ondernemer

Op de opleiding Communicatie liep ik nog eens tegen mijn visuele beperking aan en toen besloot ik een cursus tekstschrijven te gaan doen. Een thuisstudie, op mijn eigen tempo. In de opleiding Communicatie zaten ook fotografie, video en beeldbewerking als vakken, waar ik niks mee kon. Als ondernemer kan ik deze dingen nu gelukkig uitbesteden aan anderen. Naast de cursus deed ik ook tijd lang vrijwilligerswerk op verschillende redacties totdat ik in 2016 voor mezelf begon met Woordprikkels.

Klanten vinden het fijn dat ik heldere uitleg geef als ik iets wijzig in hun teksten. En dat is wat ik wil, vrouwelijke ondernemers helpen met hun teksten nog prikkelender en helderder maken. Want iedere onderneemster kan haar eigen teksten schrijven, maar een tweede, heldere, blik kan vaak net wat verbeteringen vinden.

Weetjes over mij

  • Een van mijn hobby’s is lezen, maar dat had je vast al verwacht van iemand die graag met woorden en verhalen bezig is.
  • Ik heb een hele brede interesse voor filosofie en psychologie en lees hier graag over.
  • Sporten doe ik ook graag. Ik houd van yoga (en soms ook mediteren), hardlopen (met een buddy) en showdown, een sport voor blinden en slechtzienden. Lees dit interview over mij om meer te lezen over showdown.
  • Naast dat ik slechtziend ben heb ik ook nog eens een auditief verwerkingsprobleem, wat betekent dat ik in drukke ruimtes een gesprek moeilijk kan volgen.
  • Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Kijk dan eens op mijn Linkedinprofiel!

Wil je een keer kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee?

Lijkt me leuk en gezellig! Mail me even op info@woordprikkels.nl of neem contact met mij op via de contact pagina.

Pin It on Pinterest