Over mij

~Jouw hulp bij tekstproblemen~

Deze pagina gaat over mij, maar ook over jou, want in mijn leven speelt taal en tekst een grote rol en het kan ook in jouw leven en jouw bedrijf een grote of kleinere rol spelen.

Ik kan nu natuurlijk een ellenlange opsomming geven over opleidingen die ik heb gedaan en waar ik heb gewerkt, maar daar zit jij als lezer waarschijnlijk niet op te wachten en ik heb geen zin om dat hier allemaal te vermelden. Dat kun je namelijk ook bekijken op mijn Linkedin. Heb jij zelf op jouw ‘over mij’-pagina wel zo’n lang verhaal over je opleidingen, cursussen, certificaten en werkervaring staan? Je mag altijd een keer met mij brainstormen over hoe je je pagina met jouw verhaal beter kunt (her)schrijven.

Ik ben Marrit Postma en vanaf jongs af aan was ik al met woorden, zinnen en verhalen bezig. Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik boeken. Ik las ze tijdens het ontbijt, in de auto en voor het slapen gaan. Zelf vond ik het ook leuk om verhalen te verzinnen. Ik had destijds nooit kunnen bedenken dat ik met schrijven geld kon verdienen.

Ik wilde eerder al dierenartsassistente, onderwijsassistente en begeleidster op een zorgboerderij worden, maar doordat ik slechtziend ben lukte dit niet. Tijdens mijn snuffelstage als onderwijsassistente moest ik de schriftjes in groep 4 nakijken en ik kon de handschriften al niet lezen, waardoor het niet lukte. Ik wilde in ieder geval altijd al anderen helpen, of dat nou was als assistente of begeleider of zoals ik nu als zzp’er andere (vaak vrouwelijke) ondernemers help met hun teksten.

Na de opleiding Communicatie te hebben geprobeerd, maar ook daar tegen mijn visuele beperking aan te lopen, besloot ik dat ik me puur op het schrijven (en later ook meer corrigeren) te gaan richten. In de opleiding Communicatie komen namelijk ook veel beeldende vakken voorbij, zoals fotografie, video en beeldbewerking. Een thuiscursus commerciële teksten schrijven werkte goed, want ik kon op mijn eigen tempo leren en ondertussen las ik ook de studieboeken over communicatie, schrijven en spelling door. Ik pak ze er zo af en toe nog wel bij. Op het internet kwam ik ook veel kennis tegen over schrijven en tips om nog beter te kunnen schrijven en teksten aan te passen.

Foto: Karijn Fotografie

Van vrijwilliger naar ondernemer

Naast het lezen en leren wilde ik het ook graag in de praktijk brengen. Ik deed werkervaring op bij verschillende redacties als vrijwilliger. Na een paar jaar wilde ik toch ook wel graag mijn geld verdienen met wat ik zo graag doe: teksten schrijven en corrigeren. In 2015 besloot ik dat ik voor mezelf wilde beginnen en in 2016 schreef ik Woordprikkels in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien kun je bij mij terecht voor het nakijken, corrigeren en (her)schrijven van je teksten voor online en offline gebruik. Af en toe redigeer ik nu zelfs een boek zoals ik die vroeger zelf graag las.

Zoals ik ook altijd al met woorden en verhalen bezig wilde, zo wilde ik ook altijd al graag moeder worden. Ik woon nu in Assen met mijn vriend Alwin en ons zoontje Micah, die op 21 maart 2017 geboren is. Ik vind het heerlijk te combineren met het ondernemerschap, want zo kan ik flexibel omgaan met tijd en ook makkelijk een ochtend iets leuks met mijn zoontje gaan doen.

Weetjes over mij:

  • Een van mijn hobby’s is lezen, maar dat had je vast al verwacht van iemand die graag met woorden en verhalen bezig is.
  • Ik heb een hele brede interesse voor filosofie en psychologie en lees hier graag over.
  • Sporten doe ik ook graag. Ik houd van yoga (en soms ook mediteren), hardlopen (met een buddy) en showdown, een sport voor blinden en slechtzienden. Lees dit interview over mij om meer te lezen over showdown.
  • Naast dat ik slechtziend ben heb ik ook nog eens een auditief verwerkingsprobleem, wat betekent dat ik in drukke ruimtes een gesprek moeilijk kan volgen.

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Kijk dan eens op mijn Linkedinprofiel!

Wil je een keer kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee? Lijkt me leuk en gezellig! Mail me even op info@woordprikkels.nl.