Over Marrit & Woordprikkels

Jouw hulp bij tekst- en taalvragen

Deze pagina gaat over mij, maar ook over jou, want in mijn leven speelt taal en tekst een grote rol en het kan ook in jouw leven en jouw bedrijf een grote of kleinere rol spelen.

Marrit

Ik ben Marrit Postma en woon in Assen met mijn vriend en onze twee zoontjes. Vanaf het moment dat ik kon lezen was ik gek op woorden, zinnen en verhalen. Toen wist ik nog niet dat ik later anderen zou helpen met hun teksten. Sinds 2016 ben ik zelfstandig tekstschrijver en tekstcorrector.

Nu help ik andere ondernemers met het helder en prikkelend verwoorden van hun boodschap. Ik help met teksten corrigeren en herschrijven, maar denk ook mee over de juiste woordkeuze. Ook kun je met mij brainstormen en samen schrijven aan teksten voor online en offline gebruik.

Anderen helpen

Vroeger wilde ik dierenartsassistente, onderwijsassistente of begeleidster op een zorgboerderij worden. Ik heb een aantal pogingen gedaan, maar doordat ik slechtziend ben lukte het niet. Ik wilde in ieder geval altijd al anderen helpen, of dat nou was als assistente of begeleider of zoals ik nu als zzp’er andere (vaak vrouwelijke) ondernemers help met hun teksten.

 

 

Van taalliefhebber naar ondernemer

Op de opleiding Communicatie liep ik nog eens tegen mijn visuele beperking aan en toen besloot ik een cursus tekstschrijven te gaan doen. Een thuisstudie, op mijn eigen tempo. In de opleiding Communicatie zaten ook fotografie, video en beeldbewerking als vakken, waar ik niks mee kon. Als ondernemer kan ik deze dingen nu gelukkig uitbesteden aan anderen. Naast de cursus deed ik ook een tijd lang vrijwilligerswerk op verschillende redacties.

Woordprikkels

 Tijdens mijn vrijwilligerswerk op verschillende redacties deed ik ervaring op met interviewen, lange en korte artikelen schrijven en persberichten inkorten tot berichten voor de kabelkrant van Omroep Assen, de lokale omroep van Assen.

Met deze ervaring wilde ik graag andere organisaties en ondernemers verder helpen. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen met Woordprikkels. Vanuit Woordprikkels begon ik als tekstschrijver, maar inmiddels ben ik vooral tekstcorrector en tekstcoach.

Ik help graag andere ondernemers verder met hun boodschap helder en duidelijk verwoorden in teksten die aanspreken.

Klanten vinden het fijn dat ik heldere uitleg geef als ik iets wijzig in hun teksten. En dat is wat ik wil, ambitieuze ondernemers helpen met hun teksten nog prikkelender en helderder maken. Want iedere ondernemer kan zijn eigen teksten schrijven, maar een tweede, heldere, blik kan vaak net wat verbeterpunten vinden.

Wil je ook jouw teksten laten aanpassen door mij? Ik kan je helpen door je website te controleren, je wekelijkse of maandelijkse blogs te corrigeren of een groot project zoals een boek te redigeren.

Marrit kijkt lachend op van laptop
Marrit zit te lezen in een boek

Podcast met mij

Luister je liever naar een podcastaflevering om mij beter te leren kennen? Hieronder vind je afleveringen van podcasts waarin ik geïnterviewd ben.

Voor Ferry op Bezoek ging Ferry met mij in gesprek. We praten over lezen, schrijven, taal en begrijpelijke teksten. Je kunt Ferry op bezoek bij Marrit hier lezen en vindt hier ook een transcript dat ik maakte.

Rimke de Groot van Ik help jou online sprak met mij over bloggen, SEO, websites, ondernemen en digitale toegankelijkheid. Je vindt het blog dat ze hierover schreef en  aflevering 136 met mij hier!

 

Weetjes over mij

  • Een van mijn hobby’s is lezen, maar dat had je vast al verwacht van iemand die graag met woorden en verhalen bezig is.
  • Ik heb een hele brede interesse voor filosofie en psychologie en lees hier graag over.
  • Sporten doe ik ook graag. Ik houd van yoga (en soms ook mediteren), hardlopen (met een buddy) en showdown, een sport voor blinden en slechtzienden. Lees dit interview over mij om meer te lezen over showdown.
  • Naast dat ik slechtziend ben heb ik ook nog eens een auditief verwerkingsprobleem, wat betekent dat ik in drukke ruimtes een gesprek moeilijk kan volgen.

 

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring? Kijk dan eens op mijn Linkedinprofiel!

 

Wil je een keer kennismaken onder het genot van een kop koffie of thee? Lijkt me leuk en gezellig! Mail me even op info@woordprikkels.nl of neem contact met mij op via de contactpagina.