Tips en tools

Mijn favoriete tools die mijn bedrijf laten groeien

Als tekstschrijver of tekstcorrector heb je niet veel nodig. Zo begon ik met een laptop aan de eettafel of een bureautje. Als ondernemer ben ik gegroeid en heb ik verschillende trainingen gevolgd en nieuwe dingen uitgeprobeerd. Op deze pagina vind je daarom trainingen, boeken en andere spullen die je verder kunnen helpen als ondernemer.

Schrijfmateriaal

Teksten uitwerken en controleren doe ik in Word-documenten op de laptop, maar losse notities maken doe ik soms ook nog wel met de hand. Omdat het vaak maar notities voor de korte termijn zijn vind ik het zonde om daar steeds weer nieuw papier voor te gebruiken. Ik doe dat daarom vaak op papier dat toch weg kan, maar waar nog veel witruimte op is, zoals de achterkant van brieven of grote enveloppen.

Daarnaast heb ik ook een duurzaam notitieboek van Correctbook. Dit is een notitieboek waarin je je notities weer kunt uitwissen. Wat extra leuk is aan Correctbook is dat ze voor elk verkocht notitieboek ook een notitieboek geven aan een schoolkind in een derdewereldland. De missie van Correctbook is ook “Endless writing for everyone”, over de missie lees je meer op hun site.

Zelf heb ik een donkergroen (Forest green) correctbook met blanco pagina’s en daarbij een extra stift met een dikkere punt. Ik houd ervan om wat groter te schrijven en dat is makkelijker op blanco pagina’s dan op lijntjes. Je kunt alle soorten pagina’s kiezen, verschillende kleuren voor de voorkant en ook andere kleuren stiften bestellen. Daarnaast zijn er sponsjes, schoonmaakspray en navulinkt te krijgen. Hier vind je bij Bol.com een overzicht van alles van Correctbook.

Boeken

Ik werk voor mezelf

Toen ik voor mezelf wilde beginnen volgde ik een training om een ondernemersplan te schrijven. Daarbij gebruikten we het boek Ik werk voor mezelf van Wim Korsten. In dit boek ga je stap voor stap aan de slag met het maken van een ondernemingsplan. Het heeft mij heel erg geholpen om mijn plan goed op papier te zetten en ook echt overzicht te hebben over alles wat bij het ondernemerschap komt kijken. Ik volgde de training eind 2015, maar inmiddels is er een nieuwere versie van het boek beschikbaar, je vindt het boek hier op bol.com.

Trainingen

Continu klanten uit je website

Bij Rimke de Groot van Ik help jou online volg ik de training Continu klanten uit je website. In deze training leer je hoe je teksten voor je website schrijft, een goede opbouw van je website, hoe je zoekwoorden en zoektermen vindt en verzamelt voor je website en je website optimaliseren. Daarnaast krijg je in deze training ook modules over e-mailmarketing en funnels maken en een weggever bedenken om je maillijst te laten groeien.

Bij de trainingen van Rimke zit ook een leuke Facebookgroep met de deelnemers, waarmee je je netwerk meteen leuk uitbreidt. In de Facebookgroep is wekelijks een vragenuurtje waar je al je vragen over de trainingen kunt stellen en ook veel kunt leren van de vragen van anderen.

Ik heb dankzij deze training veel geleerd over SEO en mijn website geoptimaliseerd. Dankzij de lifetime toegang tot de training kan ik nog regelmatig de lessen bekijken en doornemen en werk ik op die manier mijn website steeds weer bij.

Je vindt hier meer informatie over de training Continu klanten uit je website.

Schrijf blogs die klanten bereiken

Bij Rimke de Groot van Ik help jou online volg ik ook de training Schrijf blogs die klanten bereiken. In deze korte training bestaande uit 3 online workshops en veel bonusmateriaal leer je hoe je blogs schrijft waarmee je gevonden wordt via zoekmachines en hoe je je ideale klant aanspreekt in je blogs.

Bij deze training is een Facebookgroep met berichten als stok achter de deur zodat je echt aan de slag gaat met alle blogtips die je krijgt. Daarom is er ook elke maand een bloguitdaging waar je blogger van de maand kunt worden. Naast dat je vragen kunt stellen in deze Facebookgroep is er ook elke maand een vragenuurtje via Zoom waar je andere deelnemers ziet en spreekt en met elkaar kunt meedenken.

Je vindt hier meer informatie over de training Schrijf blogs die klanten bereiken en kunt je daar ook aanmelden.

Lanceer Succes Plan

Bij Rimke de Groot van Ik help jou online volg ik ook de korte training Lanceer Succes Plan. In deze korte training krijg je in 12 stappen uitgelegd hoe je een lancering opbouwt, van een prelancering tot een lancering waarbij je je daadwerkelijke aanbod doet. Dit hoef je niet alleen te doen voor nieuw aanbod, maar kun je ook prima doen met bestaand aanbod dat je weer meer onder de aandacht wilt brengen. Bij deze training krijg je ook inkijkjes in lanceringen van Rimke. Ook bij deze training is een leuke Facebookgroep waar je kunt delen wat je voor je lancering gaat doen en je vragen kunt stellen. Wat ik erg leuk vind aan deze groep is dat je inspiratie kunt opdoen door te zien hoe anderen hun lancering aanpakken.

Je vindt hier meer informatie over de training Lanceer Succes Plan.

Online marketing

Ook voor online marketing kun je het een en ander inzetten. Zelf heb ik een website in WordPress met het Divi-thema laten maken door een webbouwer. Voor meer zichtbaarheid heb ik foto’s laten maken door Elise Pragt van PragtPlaatjes fotografie. Mijn nieuwsbrieven en mailseries maak ik in Laposta. Afbeeldingen laat ik maken door een VA die daarvoor Canva gebruikt. In dit blog schreef ik ook over taken uitbesteden aan andere ondernemers.

Ps. Een aantal van de links op deze pagina zijn affiliate links. Dat betekent dat als je iets aanschaft via deze links, ik daar een commissie voor krijg. Dat heeft geen invloed gehad op de informatie die ik hier deel. Ik deel hier alleen diensten en producten waar ik zelf enthousiast over ben.