Tekstcorrectie

Duidelijke en foutloze teksten die je lezer aanspreken

Jij bent je bedrijf begonnen om vanuit je passie en hart te kunnen werken. Die passie breng je ook over in je marketingteksten, die je daarom ook zelf schrijft, wie anders kan die passie overbrengen zoals jij.

Maar toch twijfel je of je teksten wel goed zijn. Of de lezer wel begrijpt wat jij zegt, of de tekst wel lekker leest. Je schaaft hier en daar nog wat, wisselt wat teksten met elkaar om, legt ze weer aan de kant. Of ze het zonlicht gaan zien en een lezer ze ook daadwerkelijk te lezen krijgt? Dat is soms maar de vraag.
Of je plaatst wel teksten, maar twijfelt nog steeds of ze wel lekker lezen. En of daar geen fouten in staan, want was het nou veranderd of verandert of word of wordt? En zat er nou een spatie in maatwerk project en coach traject of moest dat toch aan elkaar? (Het was dus maatwerkproject en coachtraject. 😉)

Wat voor teksten kun je laten controleren?

 • Webpagina’s
 • Blogs
 • Nieuwsbrieven
 • Checklists
 • E-books
 • Brochures
 • Mails
 • Brieven
 • Offertes
 • Berichten voor social media
 • Werkboeken
 • Handleidingen
 • Teksten voor in je online trainingsomgeving

Slordige teksten

Een tekst vol fouten en kromme zinnen leest niet lekker. Zelf haak ik dan af. Ik vergelijk het vaak met een weg vol hobbels. Stel je voor dat je in de auto of bus zit en over een weg rijdt. De weg zit vol hobbels en kuilen en gaten. Dat rijdt niet lekker. Dan kies je een volgende keer ook wel voor een alternatieve route, de concurrent. Een site vol fouten klik je sneller weg, dan kies je ook voor een concurrent waar de teksten beter lezen.

Jij wilt toch ook dat lezers op jouw website blijven en voor jou en je aanbod kiezen? Dat je teksten met plezier gelezen worden en er niet meer verder gezocht wordt bij concullega’s?
Ik kan die hobbels uit jouw tekst halen, zodat de lezer jouw tekst met plezier leest.

Meer dan de spellingscontrole van Word

Misschien zet je zelf in Word al de spellingscontrole aan. Maar die leest je tekst niet zoals een andere menselijke lezer jouw tekst uiteindelijk leest. De spellingscontrole van Word kan hooguit controleren of woorden overeen komen met de woordenlijst die hij voor handen heeft. In de grammatica kan deze spellingscontrole ook niet alles en ook mist hij vaak de context. Want zowel verandert als veranderd, betaald als betaalt en word als wordt zijn werkwoorden die in de woordenlijst staan, maar niet altijd ziet de spellingscontrole of deze ook goed gebruikt zijn in de tekst. Zo ook met samenstellingen, die bestaan vaak uit twee woorden die ook in de woordenlijst voorkomen. De spellingscontrole verbetert je niet als je daar een spatie verkeerd hebt gezet.

Naast de spelling en grammatica check ik ook of je tekst duidelijk is en lekker leest. Als zinnen herschreven moeten worden om beter leesbaar of duidelijker te worden doe ik dat.

Hoe we samenwerken

 • We hebben een kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen. We maken afspraken en jij kunt je vragen stellen. We bespreken of je de teksten verbeterd terugkrijgt of dat ik de wijzigingen bijhoud en je zelf ziet wat er gewijzigd moet worden en jij de wijzigingen nog accepteert en doorvoert.
 • Jij stuurt je teksten in Word-documenten in een e-mail naar mij, met een uiterste deadline.
 • Ik laat je weten hoe snel je je tekst terug hebt, meestal krijg je hem terug binnen 3 tot 5 werkdagen. Bij grote handleidingen, werkboeken en e-books kan het soms iets langer duren.
 • Je krijgt je tekst terug per e-mail en kunt hem gaan publiceren.
 • En je stuurt je volgende tekst in wanneer je die wilt laten controleren. Je kunt ook meerdere teksten tegelijk mailen als je in een schrijfflow zit en er net 3 of 4 uitgetikt hebt.
Illustratie van hand die pen vasthoudt
Marrit kijkt naar laptop

Wie gaat er voor je aan de slag?

 

Ik ben Marrit Postma en ik woon in Assen met mijn partner en onze twee zoontjes. Vanaf het moment dat ik kon lezen was ik gek op woorden, zinnen en verhalen. Toen wist ik nog niet dat ik later anderen zou helpen met hun teksten. Sinds 2016 help ik andere zelfstandig ondernemers en contentmakers met hun teksten verbeteren en herschrijven.

In mijn vrije tijd sport en wandel ik graag, doe ik aan yoga en mediteren en ook lees ik nog altijd graag. Onderwerpen waar ik graag over lees zijn onder andere mindset, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Maar ook boeken van Lucinda Riley en Corina Bomann lees ik (het liefst in 1 ruk) uit.

 

Wat ik doe tijdens een tekstcorrectie

 • Ik controleer of werkwoorden goed geschreven worden (-d/-dt/-t)
 • Ik kijk of samenstellingen goed geschreven staan (met/zonder spatie of een tussen -s of -n)
 • Ik controleer de spelling en grammatica
 • Ik verbeter typfouten
 • Ik controleer of de hoofdletters en afkortingen goed geschreven staan
 • Ik zet komma’s en punten goed als deze niet goed staan: interpunctie
 • Ik controleer of je zinnen lekker lopen en herschrijf ze als dat nodig is om de tekst leesbaarder te maken

Jouw investering in een woordpakket

Voor tekstcorrectie werk ik met woordpakketten, je kiest het pakket dat het beste bij jou past. Met een woordpakket kun je regelmatig teksten insturen en door mij laten controleren. Ik houd voor je bij hoeveel woorden je al door mij hebt laten controleren en je krijgt regelmatig een update over het aantal woorden dat je nog in je pakket hebt.

Je kunt kiezen uit:

Woordpakket S: 2500 woorden

Ideaal voor een kleine website die gecontroleerd mag worden. Of als je eerst een korte periode uit wilt proberen hoe het is om met mij samen te werken.

67 euro (exclusief 21% btw)

Woordpakket M: 5000 woorden

Ideaal voor zelfstandig ondernemers en contentmakers die af en toe blogs, nieuwsbrieven en nieuwe webpagina’s schrijven.

117 euro (exclusief 21% btw)

Woordpakket L: 10.000 woorden

Ideaal voor zelfstandig ondernemers en contentmakers die regelmatig content maken.

217 euro (exclusief 21% btw)

Deze ondernemers gingen je al voor:

Marrit laat haar magie en liefde voor woorden en letters over mijn teksten gaan

Ik heb Marrit leren kennen in een gezamenlijke groep. Zij heeft iets wat ik niet heb, liefde voor woorden en letters. Ze weet alle spelregels ervan en kan ze toepassen. Bij mijn blogs en teksten op de website wilde ik dat het goed is, maar de liefde en durf ontbrak. Na een tijdje heb ik contact gezocht met Marrit voor een kennismaking, gewoon wij tweeën. Uitgelegd wat ik zocht en dat naast haar aanbod gelegd. Nu schrijf ik met veel plezier heel veel teksten en blogs en laat zij haar magie eroverheen gaan en dan klopt het weer. Zij doet haar magie en ik de mijne, want het is en blijft mijn tekst, alleen de schrijffoutjes haalt ze eruit. Op deze manier is bloggen nog leuker geworden.

Charlotte Stolker

Marrit denkt met je mee en schakelt snel

De samenwerking met Marrit ervaar ik als zeer prettig! Gestart met een online Teams meeting omdat ik in Barcelona verbleef en vanuit daar direct duidelijke informatie ontvangen over wat Marrit voor mij zou kunnen betekenen. Marrit denkt met je mee en schakelt snel. Ik ben zeer tevreden over haar reactiesnelheid.

Suzanne van Dongen

Marrit houdt rekening met mijn schrijfstijl

Marrit heeft de teksten voor mijn website gecorrigeerd. Daarbij heeft ze erg goed rekening gehouden met mijn schrijfstijl en de toegankelijkheid van mijn teksten. En dat alles voor een super redelijke prijs. Bedankt Marrit voor het meedenken en je hulp!

Ferry Molenaar

Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over

Het schrijven van teksten gaat mij altijd makkelijk af. Het zonder spellingfouten en stijlfouten schrijven niet zo. Sinds ik Marrit ken en bij Woordprikkels mijn teksten laat checken komen mijn teksten zonder fouten op mijn website. Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over. Hartstikke bedankt!

Karen van Staalduine

Veelgestelde vragen

Controleer je alleen Nederlandse teksten?

Ja, ik doe alleen tekstcorrecties voor Nederlandse teksten. En natuurlijk staan daar soms Engelse woorden in, een enkele quote in het Engels of andere leenwoorden. 🙂

Hoeveel tijd kost een tekstcorrectie? Hoe ver van tevoren moet ik mijn tekst aanleveren en hoe snel heb ik hem terug?

Dit hangt af van de grootte van je tekst en hoeveel werk ik eraan heb. Ik probeer blogs en teksten tot 1000 woorden binnen 3-5 werkdagen terug te sturen. Stuur altijd een deadline mee als je je teksten instuurt, dan kan ik daar rekening mee houden in mijn planning.

Hoe moet ik mijn teksten aanleveren?

Je kunt je tekst in een Word-document in de bijlage van een e-mail sturen.

Hoe betaal ik voor tekstcorrecties?

Je krijgt van mij een factuur voor je woordpakket per e-mail.

Kijk je alleen naar spelling of ook naar leesbaarheid?

Ik kijk tijdens een tekstcorrectie naar de spelling, grammatica, haal de typefouten eruit en zorg dat de tekst lekker leest. Ik kijk dus zeker ook naar de leesbaarheid van je tekst.

Kun je mijn tekst ook inkorten?

Als dat nodig is kan ik je tekst ook inkorten. Soms worden teksten al korter door een tekstcorrectie, omdat ik dubbel getikte woorden weghaal en samenstellingen correct schrijf.

Kun je de correcties ook meteen op de website doorvoeren?

Nee, ik controleer teksten in een Word-document. Op die manier hoef ik niet met allerlei verschillende systemen voor websites (CMS) te werken. Ook staan letters in die systemen vaak klein. In Word kan ik de letters groter zetten en soms voor de correctieronde nog even in een ander lettertype waardoor de fouten weer sneller opvallen.

Is de prijs van een woordpakket eenmalig of een maandelijks abonnement?

​Een woordpakket betaal je eenmalig en als je woordpakket (bijna) op is kun je een nieuw pakket nemen. Zie het net als een pak hagelslag, Als je pak hagelslag bijna op is, koop je ook een nieuwe.

 

Geel vraagteken