Tekstcorrectie

Laat je tekst controleren door een professionele tekstcorrector!

Herken jij dit?

 • Je laat online veel te weinig van je horen, omdat je bang bent om spelfouten te maken, en je wordt daardoor over het hoofd gezien door mogelijke klanten
 • Je weet niet altijd of een werkwoord eindigt op een –d of –dt
 • Je weet niet altijd wanneer je komma’s moet gebruiken, laat staan puntkomma’s en dubbele punten
 • Samenstellingen met een tussen-s of –n, of met streepjes erin? Je hebt geen idee hoe dat werkt
 • Nederlands is je tweede taal en daarom maak je sneller fouten
 • Je hebt dyslexie en toch wil je tekst inzetten voor je bedrijf
 • Of je twijfelt gewoon of je tekst lekker loopt

Jij weet ongetwijfeld ook dat je als ondernemer niet meer zonder zichtbaarheid kunt. En bij zichtbaarheid komt ook tekst kijken. Denk maar aan de teksten op een website, in berichten op social media, blogs, nieuwsbrieven, folders en flyers die je kunt uitdelen, artikelen in magazines.

Maar die teksten… Je schrijft soms iets op. Je legt het weer even weg. Je verwijdert weer een stuk tekst. Uiteindelijk wis je de hele tekst. Dan bedenk je weer iets, maar schrijf je het toch niet op. Je twijfelt over de woorden die erin staan, of je zinnen wel lekker lopen en of je tekst wel aanspreekt. En elk foutje, daarvan gaat iedereen weglopen. Je plaatst maar weer niets, laat je online niet zien en mensen vergeten je. Klanten komen er niet van in ieder geval.

Een tekstschrijver inhuren is duur en kost veel tijd. Daarom geloof ik erin dat jij je teksten best zelf kunt schrijven. Zelf heb je alle informatie en kennis al, je kunt het zo opschrijven. Aan een tekstschrijver moet je het eerst ook allemaal vertellen en die zal ook nog wat onderzoek moeten doen.

Je weet zelf ook wel dat je het wel kunt opschrijven. Dat is het probleem niet. Jouw probleem ligt bij de taal. De foutjes die erin sluipen zonder dat je het echt door hebt. De werkwoorden die een –t missen of een –d hadden moeten krijgen. Veranderd of verandert de spelling nou te vaak? En is het gebeurd of gebeurt? Lopen je zinnen wel lekker?

Laat je tekst door mij controleren!

Jij gaat je teksten lekker schrijven, zonder dat je ze extreem vaak gaat nalezen en je afvraagt of het allemaal wel klopt. Je stuurt ze naar mij toe, ik kijk ze voor je na op spelling, grammatica en alle andere taalfouten. Typfouten haal ik eruit voor je en ik vertel je hoe je tekst nog lekkerder leest.

Je kunt je tekst publiceren, trekt meer klanten aan en weet meteen waar je eigen valkuilen zitten op taalgebied.

Word jij hier blij van?

Hoe werkt een tekstcorrectie? 

Meestal zou je zelf je tekst nog even controleren met de spellingscontrole van Word, toch? Laat ik je uit de droom helpen. Dat helpt dus niet. De spellingscontrole van Word laat je alleen zien welke woorden hij zelf nog niet kent, waar je typfouten zitten en waar hij denkt dat je spreektaal gebruikt in plaats van schrijftaal.

Maar woorden die wel voorkomen in de woordenlijst laat hij gewoon staan, ook al kloppen ze niet in de context. Denk maar aan word of wordt. Heb jij het zonder –t geschreven bij hij of zij? De spellingscontrole laat het je niet zien, want word is ook gewoon een woord dat in de lijst voorkomt. Zo ook met gebeurt en gebeurd, verandert en veranderd en zo kan ik nog wel even doorgaan. En maak je snel typfouten en schrijf jij ngo in plaats van nog? Dan denkt Word ook gewoon dat het er zo hoort te staan en markeert het niet. Ngo staat namelijk voor niet-gouvernementele organisaties.

Je eigen teksten nalezen helpt ook niet altijd. Je wordt op gegeven moment blind voor je eigen fouten. Je weet al wat er staat en dat wil je ook lezen. Soms helpt een paar dagen wegleggen, maar heb je daar de tijd niet voor.

Ik zie je tekst voor het eerst. Daardoor lees ik met een frisse blik je tekst door. Ik merk waar de tekst niet lekker loopt, zie de typfouten, de foute werkwoorden en alle andere fouten die jou niet meer opvallen.

Van mij krijg je een tekst terug met daarbij tips hoe je tekst nog beter kan. Je ziet wat er fout ging in je tekst en kunt hiervan leren, maar kunt er ook voor kiezen om alle wijzigingen meteen te accepteren en de tekst te gebruiken. Of we spreken af dat ik de tekst meteen in de correcte versie aanlever, zodat jij niet meer naar de wijzigingen hoeft te kijken.

Illustratie van hand die pen vasthoudt

Zij gingen je voor:

Marrit houdt rekening met mijn schrijfstijl

Marrit heeft de teksten voor mijn website gecorrigeerd. Daarbij heeft ze erg goed rekening gehouden met mijn schrijfstijl en de toegankelijkheid van mijn teksten. En dat alles voor een super redelijke prijs. Bedankt Marrit voor het meedenken en je hulp!

Ferry Molenaar

Betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie

Mijn blogberichten laat ik door Marrit nakijken. Ze corrigeert waar nodig de spelling, maar denkt ook mee over titels en een logische opbouw van de tekst. Marrit is intelligent, betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie. Binnen no-time heb je de aangeleverde teksten weer terug. Geweldige samenwerking!

Maike Wilmar
Blogger

Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over

Het schrijven van teksten gaat mij altijd makkelijk af. Het zonder spellingfouten en stijlfouten schrijven niet zo. Sinds ik Marrit ken en bij Woordprikkels mijn teksten laat checken komen mijn teksten zonder fouten op mijn website. Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over. Hartstikke bedankt!

Karen van Staalduine

Marrit is erg professioneel, accuraat en houdt heel goed rekening met je wensen.

Marrit helpt mij nu al een tijdje met het nakijken van de teksten die ik schrijf. Ik ben ontzettend blij met haar hulp. Een tweede persoon die naar je teksten kijkt is altijd handig en kleine foutjes waar je zelf overheen leest haalt ze er goed uit. Ze heeft goede tips om teksten te verbeteren en geeft deze op een prettige manier. Ze is erg professioneel, accuraat en houdt heel goed rekening met je wensen. Bij zinnen die niet lopen geeft ze goede vervangzinnen of suggesties om die te verbeteren zonder dat de hele betekenis van de zin verandert. Als communicatieadviseur kan ik elke schrijver aanraden om Marrit in te huren om jouw teksten de puntjes op de i te geven. Ik ben zeer tevreden.

Merel Smedes

Tarieven en vormen:

Websitepakket

Wil jij je hele website laten controleren?

Dan is het websitepakket iets voor jou! Ik controleer alle pagina’s van je website (behalve de blogs) op spelling, grammatica en andere fouten.

Nog aan het (her)schrijven, maar loop je vast? dan kun je ook een brainstormsessie inplannen.

Een kleine website van ongeveer 5 pagina's controleer ik voor 197,- euro (prijs exclusief 21% btw).

Een grote website van 7-10 pagina's controleer ik voor 297,- euro (prijs exclusief 21% btw). 

Woordpakketten

 

Wil je op regelmatige basis teksten door mij laten controleren? Dan is een woordpakket iets voor jou. Je koopt meteen een groter aantal woorden in en het maakt niet uit hoe lang of kort je tekst is.

Woordpakketten zijn ideaal voor het laten controleren van:

 • Blogs
 • Nieuwsbrieven
 • Berichten voor social media
 • Checklists of korte e-books
 • Een webpagina

 

De verschillende woordpakketten zijn:

S: 2500 woorden voor 57,00 euro (exclusief 21% btw).

M: 5000 woorden voor 107,00 euro (exclusief 21% btw).

L: 10.000 woorden voor 197,00 euro (exclusief 21% btw).

XL: 25.000 woorden voor 447,00 euro (exclusief 21% btw).

 

 

Maatwerk

 

Heb jij een grotere tekst om te controleren? Dan kun je bij mij een projectprijs opvragen.

Projectprijzen zijn handig voor:

 • Manuscripten
 • Grote e-books
 • Handleidingen
 • Werkboeken
 • Andere grote projecten die niet binnen de woordpakketten passen

 

Geef hierbij altijd door hoeveel woorden en pagina's je document heeft.

 

Marrit met pen in hand

Wie ben ik?

 

Ik ben Marrit Postma en woon in Assen met mijn vriend en onze twee zoontjes. Vanaf het moment dat ik kon lezen was ik gek op woorden, zinnen en verhalen. Toen wist ik nog niet dat ik later anderen zou helpen met hun teksten. Sinds 2016 ben ik zelfstandig tekstschrijver en tekstcorrector.

Nu help ik andere ondernemers met het helder en prikkelend verwoorden van hun boodschap. Ik help met teksten corrigeren en herschrijven, maar denk ook mee over de juiste woordkeuze. Ook kun je met mij brainstormen en samen schrijven aan teksten voor online en offline gebruik.

 

Veelgestelde vragen

Geel vraagteken

Hoeveel tijd kost een tekstcorrectie? Hoe ver van tevoren moet ik mijn tekst aanleveren en hoe snel heb ik hem terug?

Dit hangt af van de grootte van je tekst en hoeveel werk ik eraan heb. Ik probeer blogs en teksten tot 1000 woorden binnen een week terug te sturen. Stuur altijd een deadline mee als je je teksten instuurt, dan kan ik daar rekening mee houden in mijn planning.

Hoe moet ik mijn teksten aanleveren?

Je kunt je tekst in een Word-document in de bijlage van een e-mail sturen.

Hoe betaal ik voor tekstcorrecties?

Je krijgt van mij een factuur per e-mail die je binnen 14 dagen kunt betalen.

Kost het meer om een tekst 2 keer te laten controleren? 

Nee, ik kijk je tekst nog een tweede keer na als je tussendoor nog wijzigingen doorvoert naar aanleiding van mijn correcties. Zo kun je je tekst ook eerst een keer laten proeflezen door anderen en nog eens door mij laten controleren als je hem gewijzigd hebt.

Welke teksten kan ik laten corrigeren?

 • Blogs
 • Berichten voor social media
 • Nieuwsbrieven
 • E-books
 • Handleidingen
 • Checklists
 • Een websitepagina
 • Of je hele website
 • Teksten voor een mailfunnel
 • Een manuscript/boek
 • Zakelijke brieven
 • Staat je tekst hier niet tussen? Vraag dan gerust of ik hem ook kan corrigeren. Laat altijd even weten hoeveel woorden en pagina’s het zijn, dan kan ik daar rekening mee houden.

Kijk je alleen naar spelling of ook naar leesbaarheid?

Ik kijk tijdens een tekstcorrectie naar de spelling, grammatica, haal de typefouten eruit en zorg dat de tekst lekker leest. Ik kijk dus zeker ook naar de leesbaarheid van je tekst.

Kun je mijn tekst ook inkorten?

Als dat nodig is kan ik je tekst ook inkorten. Soms worden teksten al korter door een tekstcorrectie, omdat ik dubbel getikte woorden weghaal en samenstellingen correct schrijf.

Kun je de correcties ook meteen op de website doorvoeren?

Nee, ik controleer teksten in een Word-document. Op die manier hoef ik niet met allerlei verschillende systemen voor websites (CMS) te werken. Ook staan letters in die systemen vaak klein. In Word kan ik de letters groter zetten en soms voor de correctieronde nog even in een ander lettertype waardoor de fouten weer sneller opvallen.

Pin It on Pinterest