Tekstcorrectie

Herken jij dit?

 

 • Je laat online veel te weinig van je horen, omdat je bang bent om spelfouten te maken, en je wordt daardoor over het hoofd gezien door mogelijke klanten
 • Je weet niet altijd of een werkwoord eindigt op een –d of –dt
 • Je weet niet altijd wanneer je komma’s moet gebruiken, laat staan puntkomma’s en dubbele punten
 • Samenstellingen met een tussen-s of –n, of met streepjes erin? Je hebt geen idee hoe dat werkt
 • Nederlands is je tweede taal en daarom maak je sneller fouten
 • Je hebt dyslexie en toch wil je tekst inzetten voor je bedrijf
 • Of je twijfelt gewoon of je tekst lekker loopt

 

Jij weet ongetwijfeld ook dat je als ondernemer niet meer zonder zichtbaarheid kunt. En bij zichtbaarheid komt ook tekst kijken. Denk maar aan de teksten op een website, in berichten op social media, blogs, nieuwsbrieven, folders en flyers die je kunt uitdelen, artikelen in magazines.

Maar die teksten… Je schrijft soms iets op. Je legt het weer even weg. Je verwijdert weer een stuk tekst. Uiteindelijk wis je de hele tekst. Dan bedenk je weer iets, maar schrijf je het toch niet op. Je twijfelt over de woorden die erin staan, of je zinnen wel lekker lopen en of je tekst wel aanspreekt. En elk foutje, daarvan gaat iedereen weglopen. Je plaatst maar weer niets, laat je online niet zien en mensen vergeten je. Klanten komen er niet van in ieder geval.

Een tekstschrijver inhuren is duur en kost veel tijd. Daarom geloof ik erin dat jij je teksten best zelf kunt schrijven. Zelf heb je alle informatie en kennis al, je kunt het zo opschrijven. Aan een tekstschrijver moet je het eerst ook allemaal vertellen en die zal ook nog wat onderzoek moeten doen.

Je weet zelf ook wel dat je het wel kunt opschrijven. Dat is het probleem niet. Jouw probleem ligt bij de taal. De foutjes die erin sluipen zonder dat je het echt door hebt. De werkwoorden die een –t missen of een –d hadden moeten krijgen. Veranderd of verandert de spelling nou te vaak? En is het gebeurd of gebeurt? Lopen je zinnen wel lekker?

Laten wij een afspraak maken!

Jij gaat je teksten lekker schrijven, zonder dat je ze extreem vaak gaat nalezen en je afvraagt of het allemaal wel klopt. Je stuurt ze naar mij toe, ik kijk ze voor je na op spelling, grammatica en alle andere taalfouten. Typefouten haal ik eruit voor je en ik vertel je hoe je tekst nog lekkerder leest.

Je kunt je tekst publiceren, trekt meer klanten aan en weet meteen waar je eigen valkuilen zitten op taalgebied.

Word jij hier blij van?

Hoe werkt het? 

Meestal zou je zelf je tekst nog even controleren met de spellingscontrole van word, toch? Laat ik je uit de droom helpen. Dat helpt dus niet. De spellingscontrole van word laat je alleen zien welke woorden hij zelf nog niet kent, waar je typfouten zitten en waar hij denkt dat je

Maar woorden die wel voorkomen in de woordenlijst laat hij gewoon staan, ook al kloppen ze niet in de context. Denk maar aan word of wordt. Heb jij het zonder –t geschreven bij hij of zij? De spellingscontrole laat het je niet zien, want word is ook gewoon een woord dat in de lijst voorkomt. Zo ook met gebeurt en gebeurd, verandert en veranderd en zo kan ik nog wel even doorgaan. En maak je snel typefouten en schrijf jij ngo in plaats van nog? Dan denkt word ook gewoon dat het er zo hoort te staan en markeert hij het niet. Ngo staat namelijk voor niet-gouvernementele organisaties.

Je eigen teksten nalezen helpt ook niet altijd. Je wordt op gegeven moment blind voor je eigen fouten. Je weet al wat er staat en dat wil je ook lezen. Soms helpt een paar dagen wegleggen, maar heb je daar de tijd niet voor.

Ik zie je tekst voor het eerst. Daardoor lees ik met een frisse blik je tekst door. Ik merk waar de tekst niet lekker loopt, zie de typefouten, de foute werkwoorden en alle andere fouten die jou niet mee ropvallen.

Van mij krijg je een tekst terug met daarbij tips hoe je tekst nog beter kan. Je ziet wat er fout ging in je tekst en kunt hiervan leren, maar kunt er ook voor kiezen om alle wijzigingen meteen te accepteren en de tekst te gebruiken.

Zij gingen je voor

 

Betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie

Mijn blogberichten laat ik door Marrit nakijken. Ze corrigeert waar nodig de spelling, maar denkt ook mee over titels en een logische opbouw van de tekst. Marrit is intelligent, betrouwbaar en duidelijk in haar communicatie. Binnen no-time heb je de aangeleverde teksten weer terug. Geweldige samenwerking!

Maike Wilmar
Blogger

Marrit is erg professioneel, accuraat en houdt heel goed rekening met je wensen.

Marrit helpt mij nu al een tijdje met het nakijken van de teksten die ik schrijf. Ik ben ontzettend blij met haar hulp. Een tweede persoon die naar je teksten kijkt is altijd handig en kleine foutjes waar je zelf overheen leest haalt ze er goed uit. Ze heeft goede tips om teksten te verbeteren en geeft deze op een prettige manier. Ze is erg professioneel, accuraat en houdt heel goed rekening met je wensen. Bij zinnen die niet lopen geeft ze goede vervangzinnen of suggesties om die te verbeteren zonder dat de hele betekenis van de zin verandert. Als communicatieadviseur kan ik elke schrijver aanraden om Marrit in te huren om jouw teksten de puntjes op de i te geven. Ik ben zeer tevreden.

Merel Smedes
Communicatievogel

Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over

Het schrijven van teksten gaat mij altijd makkelijk af. Het zonder spellingfouten en stijlfouten schrijven niet zo. Sinds ik Marrit ken en bij Woordprikkels mijn teksten laat checken komen mijn teksten zonder fouten op mijn website. Mijn teksten komen nu professioneel en leesbaar over. Hartstikke bedankt!

Karen van Staalduine
KVS Administraties

Tarief

 

Websitepakket

Wil jij je hele website laten controleren?

Dan is het websitepakket iets voor jou! Ik controleer alle pagina’s van je website (behalve de blogs) op spelling, grammatica en andere fouten.

Nog aan het (her)schrijven, maar loop je vast? dan kun je ook een brainstormsessie inplannen.

Een kleine website van ongeveer 5 pagina's controleer ik voor 147,- euro (prijs exclusief 21% btw).

Een grote website van 7-10 pagina's controleer ik voor 247,- euro (prijs exclusief 21% btw).

 

Kleine strippenkaart

Wil je eerst eens proberen hoe het is om een tekst door mij te laten controleren? Dan is een kleine strippenkaart iets voor jou.

Als je af en toe een blog, nieuwsbrief of andere tekst door mij wilt laten controleren is dit ook handig. De kleine strippenkaart is er in 2 varianten: 2 strippen en 5 strippen.

 

Een strip staat gelijk aan:

 • Een blog
 • Een nieuwsbrief
 • Een brief
 • 3-7 berichten voor op social media
 • Of een andere tekst van tussen de 300-800 woorden

 

Een kleine strippenkaart kost:

2 strippen voor 37,00 euro (exclusief 21% btw).

5 strippen voor 87,00 euro (exclusief 21% btw).

 

Grote strippenkaart

Wil je langere tijd teksten door mij laten controleren? Dan is een grote strippenkaart meer iets voor jou.

Je koopt meteen 10 strippen en kunt mij je blogs, nieuwsbrieven of andere teksten sturen om te laten controleren op spelling, grammatica en leesbaarheid.

 

Een strip staat gelijk aan:

 • Een blog
 • Een nieuwsbrief
 • Een brief
 • 3-7 berichten voor op social media
 • Of een andere tekst van tussen de 300-800 woorden

 

Een grote strippenkaart met 10 strippen kost je 170,00 euro (exclusief 21% btw).

 

Ik ben Marrit Postma en woon in Assen met mijn vriend en onze twee zoontjes. Vanaf het moment dat ik kon lezen was ik gek op woorden, zinnen en verhalen. Ik las boeken tijdens het ontbijt, in de auto en voor het slapen gaan.

Zelf verzon ik ook verhalen, maar ik wist toen nog niet dat ik later anderen zou helpen met hun verhalen.

Nu kun je bij mij terecht voor het nakijken, corrigeren en herschrijven van je teksten en het brainstormen en samen schrijven aan teksten voor online en offline gebruik.

Veelgestelde vragen

Hoe snel heb ik mijn tekst terug?

Je krijgt je tekst meestal de volgende dag al terug. Als het rustig is zelfs dezelfde dag al. Ik probeer uiterlijk binnen 48 uur een tekst terug te sturen, behalve als je je tekst op vrijdagmiddag stuurt, dan begin ik er op maandag aan. Ik houd ook van mijn weekend. 😉

Hoe moet ik mijn teksten aanleveren?

Je kunt je tekst in een word-document in de bijlage van een e-mail sturen.

 

Pin It on Pinterest