Column: Spannend

door | 2-04-2019 | 0 Reacties

Foto Marrit met de tekst Portfolio

Deze column verscheen in de nieuwsbrief van Bartiméus Fonds, eerder Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, van maart 2018.

Spannend

Er zijn soms van die dingen die echt spannend kunnen zijn. Ik ken blinden en slechtzienden die het heel spannend vinden om met het openbaar vervoer te reizen of om hulp te vragen. Soms vinden ze het zelfs zo spannend dat ze de deur niet uit komen.

Zelf vind ik het spannend om ergens heen te gaan waar ik veel vreemde mensen ontmoet. Toch vind ik het ook heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen en als zzp’er ga ik dan ook regelmatig naar netwerkbijeenkomsten. Eerst moet ik de weg naar de locatie weten te vinden, dan kijken mensen eerst naar mijn stok en stellen daar vragen over (terwijl ik liever over mezelf en mijn bedrijf praat) en heel vaak herken ik mensen niet, terwijl zij mij wel herkennen en een heel gesprek beginnen en ik vaak pas na een aantal minuten weet wie er tegenover mij staat.

Gelukkig zijn er altijd mensen die graag helpen. Vaak kan ik een lift krijgen of loopt er iemand mee naar de bushalte. Uiteindelijk heb ik vaak hele leuke gesprekken die niet over mijn slechtziendheid gaan en zo blijkt maar weer dat het helemaal niet zo spannend is als ik had gedacht.

Tekst- en taaltips in je mailbox
Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en handige en leuke  taaltips in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en taaltips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *