Ardiëlla over toegankelijke pdf’s: “Net dat stapje extra zetten”

door | 7-12-2022 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

E-books en checklists, steeds vaker zie je ze voorbijkomen als weggever bij ondernemers. Maar zijn die weggevers wel toegankelijk en leesbaar voor iedereen? Ardiëlla Pijnenburg is vormgever en naast mooie dingen wil ze ook graag toegankelijke en leesbare pdf’s maken. In deze eerste aflevering van de podcast vertelt ze er alles over.

Download hier het transcript bij de aflevering – Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Ik leerde Ardiëlla kennen via de trainingen van Ik help jou online, alelebei als deelnemers aan de trainingen af en toe aanwezig bij de online samenwerkdagen of vragenuurtjes. Op het moment dat Ardiëlla meer met toegankelijkheid ging doen trok ze mijn interesse. We hebben in januari 2022 al een keer online gespard over de dingen die we doen en hoe we elkaar ook kunnen aanvullen. Toen ik besloot een podcast te gaan maken wist ik dat zij een van de gasten moest zijn.

Ik reisde naar Tilburg voor een gesprek met Ardiëlla. Om een geschikte locatie te vinden om de podcast op te nemen liepen we een rondje langs een paar horecagelegenheden in de buurt van het station. Op de meeste plekken stond de muziek te hard, dat zou je horen in de aflevering. We zijn uiteindelijk teruggekeerd naar onze eerste locatie, de LocHal met de bibliotheek waar we boven zijn gaan zitten. Daar waren ze wel bezig met plantjes verpotten. De achtergrondgeluiden in deze aflevering zijn daarvan afkomstig, maar verder was dit een hele fijne en rustige locatie.

Een van de dingen die Ardiëlla vertelt is dat ze met het toegankelijk maken van pdf’s nét dat stapje extra zet. Een pdf leesbaar maken is 1 ding, een pdf ook voorleesbaar maken is dan net dat stapje extra dat ze kan zetten om de pdf toegankelijk te maken.

Wil je meer weten over Ardiëlla of met haar samenwerken? Kijk dan op haar website.

De uitgebreide blog over de taaltip in deze aflevering lees je hier.

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *