Ferry over podcasts toegankelijk maken: “zorgen dat podcasts voor iedereen te volgen zijn”

door | 4-01-2023 | 0 Reacties

Ferry Molenaar achter een microfoon

In Nederland zijn steeds meer podcasts. Een podcast kun je luisteren als je onderweg bent, tijdens het huishouden of als je even lekker op de bank zit. En je kunt een podcast luisteren omdat je iets wilt leren of ergens meer over wilt weten of gewoon ter ontspanning.

Ferry is podcastmaker én wil dat podcasts ook voor zoveel mogelijk mensen goed te consumeren zijn. Want als je niet kunt luisteren, om wat voor reden dan ook, wil je ook toegang hebben tot de informatie uit de podcast. Ik ging met hem in gesprek over toegankelijke podcasts en toegankelijke websites.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Ik ken Ferry al langer, maar toen hij in 2021 ondernemer werd zijn we ook gaan samenwerken. Ik controleer teksten voor hem en later kwamen daar ook de podcasttranscripten bij. Met die transcripten zorgen we dat meer mensen de informatie uit de podcast kunnen krijgen, doordat ze het kunnen lezen in plaats van luisteren. Dat is dan ook een van de onderwerpen waar we het over hebben in de podcastaflevering. Ferry vertelt ook over digitale toegankelijkheid van websites en hoe hij van een frustratie over ontoegankelijke websites een nieuwe dienst maakte.

Wil je meer weten over Ferry of met hem samenwerken? Kijk dan op zijn website Ferry.fm.

Lees hier hoe ik podcasttranscripten controleer. Of luister hier de aflvering waarin Ferry met mij in gesprek ging.

Tekst- en taaltips in je mailbox
Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en handige en leuke  taaltips in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en taaltips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *