Margriet over websites toegankelijk maken: “toegankelijkheid is onderdeel van gebruiksvriendelijkheid”

door | 1-02-2023 | 0 Reacties

Margriet Ravensbergen van Buro RaDer werkend achter laptop

Als je een website hebt wil je ook websitebezoekers. Websitebezoekers die weten wat ze op je website kunnen doen, maar vooral die je website goed kunnen gebruiken. Gebruiksvriendelijke websites en toegankelijke websites zijn belangrijk als je informatie over wilt brengen op anderen.

Margriet Ravensbergen is webdesigner en vindt toegankelijkheid een belangrijk onderdeel van gebruiksvriendelijke websites. Ik ging met haar in gesprek over websites toegankelijk maken, wat daarbij komt kijken en wat er allemaal onder een gebruiksvriendelijke website hoort.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Ik ken Margriet al langer via de Ik help jou online academie. Margriet wees anderen in de groep regelmatig op ontoegankelijke dingen op hun website. Dat is voor mij ook de reden geweest om te gaan samenwerken met Margriet, achter de schermen helpt zij mij met deze website. Als webdesigner hield ze altijd al rekening met toegankelijkheid van websites, maar er kwam nog meer bij kijken toen ze een website voor 2 visueel beperkten ging maken. Hoe dat in zijn werk ging en wat gebruiksvriendelijke websites zijn hoor je allemaal in deze aflevering.

Wil je meer weten over Margriet of met haar samenwerken? Kijk dan op haar website.

De checklist waar Margriet het over heeft in de podcast vind je hier.

Margriet schreef eerder een gastblog over wat er komt kijken bij het onderhoud van een WordPress website.

Tekst- en taaltips in je mailbox
Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en handige en leuke  taaltips in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en taaltips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *