Elvera over audiodescriptie en toegankelijke kunst en cultuur: “Exclusiveren voor je inclusief kunt zijn”

door | 7-06-2023 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

Als je een video maakt wil je dat je boodschap goed overkomt. Maar gebeurt dat wel als je video niet toegankelijk is? Ondertiteling is inmiddels wel bekend, zodat mensen die niet naar je video kunnen luisteren toch meekrijgen wat er verteld is. Maar audiodescriptie is wat minder bekend. Elvera van Leeuwen geeft advies over toegankelijkheid binnen kunst en cultuur en werkt mee aan audiodescriptie bij video’s bij Scribit.pro. In deze aflevering ga ik met haar in gesprek over audiodescriptie en toegankelijkheid binnen kunst en cultuur.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Elvera geeft als tip om als je iemand met een beperking ziet diegene te vragen waarmee je kunt helpen. Maar respecteer het ook als je niet kunt helpen. En een andere tip: bekijk je video eens met je ogen dicht of met je oren dicht om te ontdekken hoe (on)toegankelijk deze is.

Meer weten over Elvera van Leeuwen, kijk dan op de website van haar bedrijf Mikxs. Of lees meer over audiodescriptie en toegankelijke video’s op de website van Scribit.pro.

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *