Marianne Dijkshoorn over toegankelijke events: “Je wil een gelijkwaardige beleving.”

door | 5-07-2023 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

Evenementen, ze zijn er in allerlei maten en soorten. Van festivals tot congressen en netwerkbijeenkomsten tot theatervoorstellingen. Maar zijn ze allemaal even makkelijk te bezoeken voor iedereen? En hoe maak je je evenement toegankelijk voor iedereen? Marianne Dijkshoorn is evenementenorganisator en toegankelijkheidsadviseur. Ze wilde zelf jaren geleden met vrienden naar een festival dat op een heuvel was. Dat zou haar nogal wat energie gaan kosten, omdat ze slecht ter been is. Maar dat hield haar niet tegen, ze nam contact op met de organisatie en mocht ze adviseren over toegankelijkheid. Hoe ze hier daarna haar werk van maakte hoor je in deze podcast.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Marianne deelt voorbeelden waarin het mis kan gaan, vertelt over gastvrijheid, toegankelijkheid, doorgankelijkheid én uitgankelijkheid. Want het gaat niet alleen om binnenkomen in een gebouw of op een evenement, maar ook daar goed kunnen meedoen én weer weg kunnen komen als dat nodig is.

Boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’

Ik heb zelf ook het boek van Marianne gelezen: Maak je event toegankelijk voor iedereen. Het is een praktisch boek met veel tips om je evenement (klein of groot) toegankelijk te maken voor iedereen. Vooral het deel over communiceren over en rond je evenement en toegankelijkheid vond ik erg interessant. Want als je communicatie over de toegankelijkheid van je event al niet op orde is komen de bezoekers (met een beperking) ook niet.

Meer weten over Marianne Dijkshoorn, kijk dan op de website van haar bedrijf Welkom, toegankelijkheid en evenementen.

Geef de pitchvideo van Marianne hier ook een like voor de freelancer of the year awards.

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *