Martine Baadenhuijsen over communiceren rond beperkingen: “Misschien ben ik eigenlijk de mediator tussen twee werelden”

door | 2-08-2023 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

Communiceren, we doen het allemaal en we doen het eigenlijk altijd als we met anderen zijn. Als je een beperking hebt komt daar nog wat bij kijken: de vooroordelen van anderen over je beperking. De ander ziet je (blinden)stok, rolstoel of iets anders zichtbaars. Mensen gaan dan soms anders praten tegen je, (gekke) vragen stellen of tegen iemand die bij je is praten. In deze podcastaflevering ga ik in gesprek met Martine Baadenhuijsen, zelf blind, over communiceren over beperkingen.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Aan de ene kant laat Martine mensen in organisaties ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Op welke leuke manieren ze dat doet hoor je ook in deze aflevering. Aan de andere kant leert ze mensen met een beperking op een korte en krachtige manier communiceren over hun beperking. En die methode hoor je ook in de aflevering. Handig als je zelf een beperking hebt, maar ook handig om te weten welke vragen je kunt stellen aan iemand met een beperking als je nog niet zo goed weet hoe je daarmee moet omgaan.

“Misschien ben ik eigenlijk wel gewoon de mediator tussen die twee werelden” zegt Martine. Ze doelt op de wereld van mensen met een beperking en de wereld van mensen zonder beperkingen. Ze verbindt die twee werelden met elkaar en creëert begrip.

Meer weten over Martine Baadenhuijsen, kijk dan op de website van haar bedrijf MB3 communicatie of de website voor de ervaringsworkshops All inclusive at work..

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *