Herman over toegankelijkheid: ‘Je kan alleen maar inclusief zijn als je ook toegankelijk bent’

door | 10-04-2024 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

Inclusie, diversiteit en toegankelijkheid zijn termen die de laatste jaren veel gebruikt worden en ook vaker samen te horen zijn. Ik heb het in mijn podcast vooral over (digitale) toegankelijkheid en hoe je op een toegankelijke wijze kan communiceren. Herman Eberstadt van der Velden is UX’er en vanuit die functie gaan werken bij UWV. Hij zorgt ervoor dat het intranet toegankelijker wordt en is voor iedereen. Daarvoor is hij op zoek gegaan naar de collega’s met een beperking binnen UWV. Hoe hij dat aanpakte en wat hij zoal tegenkomt binnen zijn werk hoor je in deze podcastaflevering.

Het transcript bij deze aflevering volgt nog > Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via Spotify – Apple Podcasts – Google Podcasts – PocketCasts – RSS.

Wat ook aan bod komt tijdens de aflevering is of er een persoon binnen een organisatie zou moeten zijn die over toegankelijkheid gaat. Want mij nindruk is dat Herman die ‘go-to’-person is geworden binnen UWV. Naast het intranet doet hij meer, zoals zorgen dat mensen in een rolstoel ook zelfstandig het gebouw in kunnen en dat er systemen worden ingekocht die toegankelijk zijn.

Ook spreekt Herman af en toe op bijeenkomsten, dan vertelt hij ook voer het belang van digitale toegankelijkheid.

Wil je Herman beter leren kennen of ook eens vragen voor een bijeenkomst? Je kunt hem vinden op LinkedIn.

​Tekst- en toegankelijkheidstips in je mailbox

​Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en tips over toegankelijke content in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en toegankelijkheidstips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *