Paul over toegankelijke apps: “50% van de mensen gebruikt een toegankelijkheidsinstelling”

door | 5-04-2023 | 0 Reacties

Marrit met in sierlijke letters Contentprikkels en daaronder in rechte letters Podcast over toegankelijke content

Iedereen gebruikt wel apps. Van WhatsApp tot Facebook en LinkedIn, maar ook apps om podcasts te luisteren of om je bankzaken mee te regelen. Overal is wel een app voor tegenwoordig. Maar of die altijd toegankelijk zijn? Dat valt nog te bekijken. Over apps en toegankelijkheid leerde ook Paul van Workum een aantal jaar geleden al meer. Als appbouwer moest hij daar wel iets mee en sindsdien zet hij zich in voor toegankelijke apps voor iedereen. Wat hij heeft opgezet voor toegankelijke apps en wat hij tegenkomt hoor je in deze podcast.

Download hier het transcript bij de aflevering. Luister Contentprikkels via SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsPocketCastsRSS.

Een van de dingen die Paul onder andere vertelt in deze podcast is bijvoorbeeld dat zo’n 50% van de mensen toegankelijkheidsinstellingen op zijn telefoon gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de dark mode, grotere letters en landscape modus gebruiken. Iedereen stelt zijn telefoon wel in op een manier die voor hem of haar prettig werken is.

Ook vertelt Paul over een app waarmee je ontoegankelijke apps en mobiele websites kan melden en een app waarmee je kunt ervaren hoe het is om te werken met een screenreader.

App om ontoegankelijke apps te melden: www.ontoegankelijk.nl

App waarmee je kunt ervaren hoe een screenreader werkt: www.screenreader.app

Lees ook meer over de diensten van Paul en Jan Jaap op hun website of kijk naar de kennis en informatie over toegankelijkheid van apps op de website van hun stichting Appt.

Tekst- en taaltips in je mailbox
Wil je weten wanneer er een nieuwe blog online staat en handige en leuke  taaltips in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor mijn tekst- en taaltips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *